In gesprek met de kiezers in Vlissingen

Flyeren in Pauwenburg

 

Het laatste weekend voor de PS- en WS-verkiezingen hebben we in de Vlissingse wijk Pauwenburg geflyerd en bewoners gesproken. Onze eerste taak was iedereen aanmoedigen om te gaan stemmen en in gesprek te komen. Dan blijkt de helft van de mensen niet van plan te zijn om te gaan stemmen.


Hieronder enkele reacties:

 

“Mevrouw alles wordt duurder en slechter. Ik moet gezond eten van de dokter, bijvoorbeeld vis en groenten, maar gezond eten is alleen maar duurder geworden. Ik moet elk dubbeltje omleggen."

“Ik vind dat ze iets aan al die regeltje moeten doen. Ik heb altijd in de metaal gewerkt. Dan mag je niet meer tillen dan 50 kilo. Hoe moet dat in een kleine ruimte met een balk van 150 kg? Ja met een kraantje zeggen ze dan, maar dat past niet!"

 “Wat doet de VVD voor de arme mensen? Helemaal niets! Ik denk dat ik niet ga stemmen, nu ja misschien op de partij voor de dieren, voor de dieren moet je zorgen. En bedankt voor de pen, ik kan alles wel gebruiken hoor! Ik ga ook naar de voedselbank!”

“Mevrouw ik heb een attack gehad en mijn linkerarm doet het niet goed, maar ik moet nog wel solliciteren. Als ik zeg wat ik mankeer kijken ze me met grote ogen aan. Nee ik stem op 50+, die partij komt op voor de ouderen!”

 

“En wat gaat de provincie dan doen aan het openbaar vervoer? Ik moet soms wel 50 minuten wachten op de bus! Als ik op zondag op het station aankom is de stationsrestauratie dicht! Als ik in Middelburg de trein pak is het een euro goedkoper dan in Vlissingen. Daarom ga ik op de fiets naar Middelburg en neem ik daar de trein”

“Rutte wil alleen maar aan de macht te blijven, nee ik stem niet op de VVD. Het is idioot om belasting te heffen voor het klimaat. Dat is toch nonsens! Ik stem Forum voor Democratie!”

“De VVD? Ja dat is mijn partij!”

“Succes hoor! Jullie doen het goed!”


Op de website VVD Zeeland vindt u meer informatie over de standpunten van de VVD en de kandidaten. 

 https://www.vvdzeeland.nl