Jan Huitema op bezoek in Zeeland

Op dinsdag 14 mei a.s. komt Jan Huitema (huidig VVD-Europarlementariër en nummer 2 op de kandidatenlijst) voor een werkbezoek naar Zeeland. Hij zal bij fruitteeltbedrijf De Hoge Pad in Kattendijke op bezoek gaan.

 

Jan Huitema is op campagnetour door Nederland in de aanloop naar de Europese verkiezingen op 23 mei. Hij komt naar Zeeland om te praten en zich te laten informeren over de uitdagingen waarvoor de (Zeeuwse) landbouw zich gesteld ziet, zoals bijvoorbeeld arbeidsmigranten, landbouwsubsidies, de Russische boycot en regelgeving rondom gewasbescherming,  zodat hij (nog) meer voor boeren kan betekenen in Brussel.

 

Jan Huitema (VVD-Europarlementariër): “De huidige vergroening binnen het gemeenschappelijk landbouwbeleid is een grote mislukking. Boeren krijgen vanuit Brussel opgelegd hoe ze moeten boeren. Geef boeren het stuur van hun bedrijf weer terug in handen. Zij weten het beste wat er speelt op hun bedrijf. Laat boeren het op hun eigen manier doen en betaal ze voor het geleverde resultaat op klimaat, milieu en biodiversiteit. Zo gaan boeren achter de vergroening staan en gaat het Europees landbouwbeleid echt leveren op duurzaamheid.”

 

Fruitteeltbedrijf De Hoge Pad is een veelzijdig familie bedrijf met fruitteelt, akkerbouw en een sorteer- en handelsbedrijf. Jan Huitema zal omstreeks 13 uur in Kattendijke aanwezig zijn.